A máriapócsi tábor után PDF Nyomtat Email

Az ikonfestő tábor számomra a nyugalmat és lelki elmélyülést jelentette. Egyrészt sikerült magam mögött hagyni a mindennapi nyüzsgést 1 hétre, másrészt a napi Szent Liturgiák, a festés és a békés környezet által a lelki feltöltődést is sikerült elérnem. Bár egyedüli férfiként (a mesteren kívül persze) vettem részt a táborban, mégis a jó társaság miatt nagyon jól éreztem magamat. Segített ebben a szervezők gondoskodása is, akik nemcsak a szállásunkról gondoskodtak, de elláttak minket minden földi jóval, így nekünk tényleg csak az alkotásra és lelki békénk megtalálására/megőrzésére kellett koncentrálnunk. Különösen tetszett, hogy alkotás közben megismerkedhettünk az ikonok történetével, szimbolikájával, a teológiai hátterükkel. A mester elméleti tudása révén minden feltett kérdésünkre tudott válaszolni, és festés közben segített minket, hogy az elkészült alkotások ne csak szemet gyönyörködtetően szépek legyenek, de az ikonfestés szabályainak is teljes körűen megfeleljenek. Ezáltal rengeteg új információval térhettünk haza.
Nekem személy szerint nincs különösebb érzékem a művészethez mégis - köszönhetően a mester türelmének és támogatásának - az elkészült ikon nagyon szép lett és azóta is büszkén mutatom meg családomnak, ismerőseimnek.    
Összességében nagyon kellemesen éreztem magamat ezalatt az 1 hét alatt, és ha időm engedi mindenképpen szeretnék még a jövőben ismét részt venni.

Csuhaj Péter

 
valid xhtml valid css