Az acsádi tábor után PDF Nyomtat Email

Az Acsádi Örömhír januári számában olvastam, hogy ikonkör működik Nyíracsádon. Felkeltette az érdeklődésemet, mivel vallásos nevelésben nőttem fel és gyakorlom is a vallást.
Elmentem az egyik ilyen foglalkozásra és ott nagyon megtetszett minden. Később én is elkezdtem egy ikont papíron megfesteni. Nagyon megszerettem, és elmélyültem benne lelkileg is. Az ikonkör vezetője Vereb Csabáné Jutka gyakran beszélt nekünk Tarzíciusz testvérről, akinek az ikonfestő kurzusain ő már többször is részt vett. Beszélt arról is, milyen sokat tanult a testvértől, nem csak az ikonfestésről, de lelkileg is feltöltődött. Sok jót hallottam Lőrinczné Julikától is, aki szintén részt vett Beregszászban a Tarzíciusz testvér vezette ikontáborban.


Jutka beszélt arról, hogy szervez egy ikonfestő tábort Nyíracsádon, mivel a körben többen is érdeklődést mutattak az ikonfestés iránt. Én is jelentkeztem a táborba és örülök, hogy megtettem.
A tábor augusztus 7-12-ig tartott, ahol Tarzíciusz testvértől sok mindent hallottunk az ikonok világáról, a hitről. Sokat tanultunk az ikonfestés művészetéről. A testvér lépésről lépésre bemutatta az ikonfestés technikáját, beszélt az ikonok eredetéről is.
Nagyon családias volt a hangulat a táborban. Minden napunk szent misével indult.
Sok egyházi éneket hallgattunk és énekeltünk is. Lelkileg feltöltődve telt el a hét. Nem is beszélve arról, hogy a tábor végére mindenki egy gyönyörű ikont is megfestett. Boldogan vittük mindnyájan a templomba a megfestett ikonunkat, amit a mise végén a kanonok úr meg is szentelt.
Már nagyon várom a következő tábort.
Simon Sándorné
Nyíracsád

 
valid xhtml valid css